2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Kaštanové řezy

Název Množství a jednotka
kaštanová mouka 260 g
mleté vlašské ořechy 120 g
máslo 140 g
vejce 3 ks
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: francouzská
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Cukr, máslo a žloutky utřeme, postupně přidáváme kaštanovou mouku a mléko, vmícháme mleté ořechy, přidáme vrchovatou lžičku skořice, 2 lžíce kakaa, rum a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 175° 30 - 40 minut (podle velikosti plechu).
Vychladlý moučník podélně překrojíme dortovým nožem, spodní část potřeme pikantní marmeládou (višňovou, malinovou, rybízovou, jahodovou), naneseme krém a přiklopíme zpět vrchní část. Povrch polijeme čokoládovou polevou, dáme do lednice ztuhnout a krájíme ostrým nožem na řezy.

Krém z nutely:
200g nutely smícháme s 50g změklého másla.

Čokoládová poleva:
200g čokolády na vaření roztopíme ve vodní lázni, přidáme dvě lžíce studeného másla a pár kapek slunečnicového oleje.


 


RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

RECEPTY

Pangasius s citronovou trávou

Postup: Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...